Close

Cardiologie

Cardiologia este o specialitate medicala care are ca subiect de studiu bolile inimii si ale vaselor de sange.

Afecțiunile cardiovasculare reprezintă o problemă gravă de sănătate, ignorată adesea de populație. Cu toate acestea, sunt principala cauză a mortalității în România, 60% dintre decese fiind urmarea unor boli cardiovasculare. Ocupăm un nefericit loc 1 la nivel european din cauza mortalității cauzate de afecțiuni cardiovasculare, care afectează din ce în ce mai mulți tineri.

Lipsa de mișcare, colesterolul crescut, fumatul, hipertensiunea, dar și suferințele de natură psihologică, precum anxietatea sau depresia cresc considerabil riscul de boli cardiovasculare. Pentru a ne bucura de sănătate până la o vârstă înaintată, cel mai bun medicament este prevenția, iar specialiștii în Cardiologie ai clinicii Doctor Agoston ne ajută nu doar în acest sens, ci și pentru diagnosticarea și tratarea afecțiunilor cardiace, folosind aparatură medicală la standarde occidentale.

Cum te pot ajuta specialiștii noștri cardiologi

O programare la cabinetul medicului cardiolog pentru consult ne poate scuti de multe probleme pe care, poate, nici nu le anticipam. Urmarim diagnosticarea și tratarea afecțiunilor cardiace (congenitale, ischemice, valvulopatii, aritmii, insuficiență cardiacă sau afecțiuni ale pericardului), astfel încât boala să fie vindecată sau ținută sub control.

Nu în ultimul rând, o preocupare a doctorilor este prevenția afecțiunilor cardiace. Moartea subită, a cărei cauză este cel mai frecvent o tulburare de ritm cardiac (aritmie) a dus la sfârșitul tragic al multor sportivi de performanță. Acestea au fost însă doar cazurile cele mai mediatizate. În realitate, procentul morții subite este de 20% din mortalitatea generală. Aceasta nu apare doar la sportivi, ci și la cei care practică activitate fizică intensă, fără a ști care este limita de rezistență a organismului, mai ales dacă nu se știu suferind de nicio boală.

La clinica Doctor Agoston se pot efectua teste care folosesc tehnologii de ultimă oră la nivel internațional, pentru a se depista și preveni apariția unor posibile afecțiuni care cresc riscul de moarte subită.

Consultații și investigații complete cardiologie

La Clinica Doctor Agoston, specialitatea cardiologie vă puteți programa pentru consultații, investigații și analize complete pentru toate afecțiunile din zona cadiovasculară. Prin programare telefonică sau online, pacienții pot merge la consultații pre și post operatorii, își pot monitoriza activitatea cardiacă sau tensiunea arterială prin montarea holterelor EKG și TA și pot avea acces la consultațiile unora dintre cei mai reputați specialiști cardiologi.

Nu în ultimul rând, sportivii de performanță, dar și ceilalți pacienți interesați pot face la Clinica Doctor Agoston testarea de efort cardiopulmonar (testarea VO2Max), un consult util pentru evaluarea completă a sistemelor cardiovascular, respirator, muscular și metabolic în timpul efortului, dar și pentru prevenirea cauzelor morții subite.


Echipamente de ultimă generație

Pentru ecografiile cardiace sau Doppler vascular, aparatura folosită la Clinica Doctor Agoston este de ultimă generație, ceea ce permite observarea funcției cardiace 3D (tridimensional) sau 4D (în timp real).

Între echipamentele și tehnologiile de ultimă ora folosite de Clinica Doctor Agoston se numără și sistemul CPET, o tehnologie revoluționară, cu aplicații în cardiologie și nu numai. Acesta este util în evaluarea pre și postoperatorie, pentru stabilirea unui program adecvat de recuperare cardiopulmonară și stabilirea riscului de moarte subită. Acest aspect este important nu doar pentru sportivi, ci și pentru persoanele care practică activitățile fizice ca pe un hobby.

Tehnologia CPET este foarte utilă și în examinarea preventivă din medicina muncii. Tehnologia CPET evidențiază adaptarea organismului la efort și diferitele afecțiuni de care pacientul poate suferi, chiar dacă acestea nu au fost încă manifestate. În funcție de rezultatele obținute la testări, specialiștii în cardiologie ai clinicii Doctor Agoston recomandă tipuri de exerciții personalizate, în funcție de necesitățile pacienților.

/*Custom CSS*/