Close

Masaj Terapeutic

Daca acum cativa ani masajul era privit ca un moft, in zilele noastre este o necesitate. Cine nu sufera de dureri de spate ? Cine nu doreste sa se relaxeze pentru un timp ? Cine nu doreste cateva clipe de liniste, pentru a uita de stresul de la serviciu ?

Masajul nu trebuie facut de oricine. Sunt tehnici bine studiate pe care nu le inveti uitandu-te cum executa cineva acele manevre sau citind din carti. Masajul trebuie efectuat de catre un specialist, deoarece acesta cunoaste particularitatile corpului uman si va alege metodele folosite. Masajul, ca si alte metode folosite (gimnastica medicala, dieta, fizioterapia) trebuie adaptat individului. Fiecare persoana are anumite particularitati si in functie de acestea se efectueaza sau nu manevrele masajului.
Fie ca ne referim la masajul terapeutic, de relaxare sau cel anticelulitic, el trebuie efectuat in conditii optime de igiena, ambient placut.

Serviciile oferite: Masaj anticelulitic
Este un masaj local efectuat cu creme sau geluri anticelulitice aplicate prin tehnici ferme ce au rolul de a stimula circulatia limfatica in zonele afectate de celulita.

Masajul completeaza procedurile de remodelare corporala, fiind una dintre cele mai eficiente metode in diminuare si eliminarea celulitei, rezultatul fiind rapid si vizibil.

Masajul anticelulitic este un masaj profund, foarte puternic si foarte eficient in remodelarea tesutului adipos, netezind zonele afectate de celulita.

Rezultatele se observa dupa primele 4-5 sedinte intensive, aspectul de coaja de portocala dispare vizibil iar pielea este mai neteda, circulatia sanguina este imbunatatita, iar pielea este mai ferma si mai elastica.

Doare masajul anticelulitic ?
Da, deoarece este realizat destul de dur si de complex, prin frictionarea si framantarea pielii si a straturilor de grasimi acumulate in timp. De multe ori pot aparea mici vanatai. Masajul anticelulitic trebuie neaparat imbinat cu o alimentatie rationala, bazata pe legume si fructe, care sa ajute organismul sa elimine rapid toxinele din tesuturi.
Rezultatele unui masaj anticelulitic nu vor intarzia sa apara si le vei observa chiar tu in:

  • netezirea si uniformizarea stratului de sub piele
  • micsorarea circumferintei corporale si accelerarea disparitiei grasimilor suplimentare. Acest efect se masoara în centimetri
  • diminuarea , chiar disparitia celulitei (in cazul celulitelor usoare) si a vergeturilor
  • dezintoxicare intensiva a organismului
  • intensificarea circulatiei sanguine
  • inlaturarea depunerilor minerale suplimentare
  • obtinerea unei siluete zvelte

Sedintele trebuie efectuate intensiv de 3 ori/ saptamana, iar dupa obtinerea rezultatelor dorite, o sedinta/ saptamana pentru intretinere.

Masaj de relaxare
Masajul de relaxare este un masaj general cu scopul de eliminare rapida a oboselii, relaxare si generarea unei stari de buna dispozitie. Este foarte eficient in cazul starilor de oboseala accentuate.

Masajul pentru relaxare asa cum ii spune si numele reuseste sa detensioneze intregul corp si sa dea vigoare si forta organismului. Ajuta intr-o mare masura la eliminarea stresului si a oboselii, avand pe deasupra si un efect terapeutic, acela de a stimula circulatia sangvina si de a ajuta la eliminarea toxinelor.

Masajul de relaxare precum si cel pentru intretinere este recomandat tuturor persoanelor care nu sufera de boli grave, si e de preferat sa se faca o data pe saptamana. Prin masarea intregului corp cu miscari specifice pentru fiecare zona, folosind creme hidratante cu arome relaxante, sau uleiuri speciale pentru masaj, va veti putea mentine starea de sanatate si veti tine boala la distanta.

Daca masajul anticelulitic este unul dur si cuprinde toate zonele afectate de celulita, acesta este unul extrem de placut, relaxant si revigorant. Acesta se efectueaza cu uleiuri esentiale relaxante, tonifiante si drenante pentru punerea sangelui in miscare.

Masajul de relaxare:

ajuta la relaxarea si tonifierea musculara specifica unui organism sanatos
inlatura starea de oboseala prin relaxarea sistemului nervos si a celui hormonal
ajuta, alaturi de celelalte tratamente, la eliminarea mai rapida a toxinelor din organism si la regenerarea tesuturilor

Dupa o zi obositoare tot ceea ce iti doresti este un masaj de relaxare!

Masaj terapeutic
Masajul terapeutic este una dintre cele mai eficiente si apreciate forme de tratament in cazul multor afectiuni locomotorii.

Masajul terapeutic, sau masajul medical, consta in prelucrarea manuala a tesuturilor moi cu scopul de a stimula vindecarea unor afectiuni. Pentru efectuarea masajului se folosesc uleiuri sau creme de masaj speciale care lubrifiaza bine zona masata.

In masajul terapeutic se folosesc diferite tehnici, in functie de obiectivele fiecarui tratament si in functie de afectiunea care trebuie sa fie tratata. Este important de stiut faptul ca masajul terapeutic face parte din procedurile de recuperare medicala si practicarea acestuia necesita cunostinte solide de anatomie, fiziologie si fiziopatologie.

Masajul terapeutic actioneaza direct asupra organismului, iar efectele sale sunt multiple. Cateva dintre cele mai importante efecte ale masajului terapeutic sunt:

  • stimuleaza secretia de lichid sinovial intraarticular
  • stimuleaza circulatia sangelui
  • imbunatateste considerabil nutritia si oxigenarea structurilor anatomice masate
  • intervine direct asupra durerii, avand un considerabil efect antialgic
  • imbunatateste amplitudinea articulara si elasticitatea structurilor moi periarticulare
  • imbunatateste metabolismul local

Masajul terapeutic se adreseaza atat persoanelor care sufera de o afectiune cat si celor care doresc sa-si pastreze starea de sanatate. Vom enumera in continuare cateva dintre situatiile cele mai frecvente in care masajul terapeutic poate aduce beneficii considerabile:

  • hernie de disc, discopatie si lombosciatica
  • coxartroza si gonartroza
  • spondiloza cervicala
  • contracturi, intinderi si rupturi musculare
  • dureri articulare si musculare
  • circulatie periferica deficitara
  • dureri de spate, solduri, picioare, ceafa sau maini
  • redoare articulara

In functie de afectiunile care trebuie tratate, masajul terapeutic se poate combina cu electroterapia, laserterapia, kinetoterapia sau terapia cu ultrasunete. In majoritatea afectiunilor, combinarea mai multor proceduri de tratament cresc considerabil randamentul terapeutic.

Pentru informatii suplimentare contactati-ne!